Tervetuloa meille!

On hetkiä, kun miettii, että on yksin. Oikeastaan niin yksin, että joutuu toisinaan itsekseen jutella ja vaihtaa kuulumiset koiralle. Tosiasiahan on se, että kukaan ei ole koskaan yksin; olemme yksin yhdessä. Eikä Kuutamolaukassa taatusti kukaan ole yksinäinen, sillä kirjava hummakatras kyllä piristää mielen! Voisinkin sanoa, että täällä meillä ei kyllä tekeminen lopu. On ravihevosta, joiden kanssa käydään säännöllisesti raveissa. Ratsuja, jotka valmentautuvat lähitallin maneesilla. Pari pientä ponia, jotka kyllä pitävät kiireisenä karatessaan aivan alvariinsa tarhoistaan. Toden totta, menoa ja vilskettä löytyy!

Sitten on niitä hetkiä, kun kaikki on ihanan rauhallista. Hevoset ovat tyytyväisinä lumipeittoisissa tarhoissa. Savusauna lämpenee omaa tahtiaan ja liedellä porisee herkullisen tuoksuinen lohikeitto. Naapurin kylänmiehet tulevat juttusille kyselemään uusimpia kuulumisia hevosista sekä tulevista starttisuunnitelmista. Ihmisiä tulee ja menee. Sellainen on Kuutamolaukka; kaikille avoinna oleva pieni hevostalli, jossa ovet eivät koskaan ole lukossa.

Toivon hartaasti, että viihdyt pienellä tallillani! Olet ehdottomasti tervetullut uudemmankin kerran, ja kannattaa pitää silmällä meidän tapahtumakalenteria. Toiminta alkaa pyörimään ahkerasti heti alkuvuodesta 2022!

Ystävällisin talviterveisin,
Kemiina (VRL-02815), kuuramaan@gmail.com

Tallinpitäjän ajatuksia


29.12.2021

Vuoden viimeisiä päiviä viedään ja olemme keskustelleet oikeastaan jo syksystä asti Ollin sekä Riston kanssa, että olisiko meillä Kuutamolaukassa rahkeita tarjota palveluja ulkopuolisille. Onnekseni sain kaksikon puhuttua itselleni apukäsiksi, joten helmikuussa 2022 alamme ottamaan vastaan ulkopuolisia varsoja ajo-opetukseen sekä jo varttuneempia yksilöitä valmennukseen!

Olemme jo avanneet varauskirjan, joten yhteydenottoja saa laittaa sekä varata omalle hevoselle paikan jos on tarve. Katsotaan ja mietitään yhdessä, mikä olisi juuri teille se sopivin ratkaisu.

22.12.2021

Kuutamolaukan hiljentyy jouluun eikä tallin sivuja päivitellä ennen vuoden viimeisiä päiviä. Haluan osaltamme toivottaa jokaiselle aivan ihanaa joulua!

16.12.2021

Hevoset osallistuvat vielä vuoden viimeisiin raveihin, mutta ennen sitä keskitytään rauhoittumaan jouluun. Vuoden vaihteen jälkeen valtaosa hummista jää talvitauolle, ja näistä ainakin Tuutori, Pilvi sekä Ella suuntaavat radoille takaisin vasta keväällä. Kahdelle jälkimmäiselle olenkin alkanut etsiä oreja jos saataisiin tupaan muutama kasvatti, mutta mitään en ole vielä varmaksi lyönyt. Pilvin astuttaminen on vähän kysymysmerkki, Ellan sen sijaan mielelläni astuttaisin. Molemmat ovat tehneet kyllä hienoja suorituksia raveissa viime päivinä! Kuten myös Tuutori; se jos jokin on ansainnut lomansa. Hiiskuun en ole täysin tyytyväinen, joten sille onkin etsinnässä ratsuttaja, joka jaksaisi sen kanssa työskennellä kentällä.

Muuten meillä täällä on kaikki aivan tavallisesti. Nautitaan ihanasta talvesta; vaikkakin se nyt plussakelit laittoi päälle. Onneksi alkuviikosta taas pakastuu!

10.12.2021

Kuutamolaukan talli järjestää 19.12. juoksilinjaisille hevosoreille- ja tammoille avoimet shownäyttelyt, tervetuloa osallistumaan tai yleisöksi!

08.12.2021

Kaksi hurraa huutoa! Ihan uskomaton Pilvi. Starttiväli on ollut tammalla lyhkäinen, mutta ihan jokainen kerta se on lähtenyt mielellään raveihin. Ja kertoohan tuloksetkin jo sen! 3. joulukuuta napattiin makea voitto Maybeck Studin raveissa. Itsenäisyyspäivänä Ravikeskus Nelosessa puolestaan voitettiin Kesämopo-lähdön finaali! Aivan hurjaa, olen sanaton.

Pilvi on ilmoitettu vielä yksiin raveihin, mutta sitten se saa ehdottomasti jäädä jonkin mittaiselle joululomalle. Puhallellaan vähän henkeä ja tehdään sellaisia hyvänmielen lenkkejä. Ehkäpä Verna innostuisi opettamaan myös Pilvin ratsujuttuihin samalla, kun käy Jekkua hoitelemassa? Pilvi tuskin olisi tästä moksiskaan.

Tuutori puolestaan saa urakoida kolmet ravit tässä joulukuun aikana. Tuskin sitä enää muihin startteihin 3-vuotiskaudella ilmoitetaan, joten on sekin lomansa ansainnut. Päätähtäimet kyllä ovat ensi vuoden ikäluokkalähdöissä, joihin meidän on tarkoitus panostaa ihan kunnolla. Tauon aikana Tuutori saa tehdä töitä hangessa ja mäissä, jossa ajatuksena on kerätä orille vielä enemmän voimaa.

Mitä Jekkuun tulee, se voi erittäin hyvin. Ihan ei ensimmäisissä kisoissa vielä sijoituttu, mutta ori teki siitä huolimatta hienot suoritukset! Kunhan saadaan muutama sijoitus alle Helppo C-luokissa, niin siirrytään taas askel vaativampaan luokkaan. Aika leppoisasti on sekin muuten viettänyt arkeaan eikä olla nyt käyty edes valmennuksissa. Vernan kyllä olisi tarkoitus ratsastaa se kunnolla läpi viikonlopun aikana. Siitä syystä ollaankin kovasti tehty töitä kentän pohjan eteen, että siinä voisi ratsastella.

01.12.2021

Ihana joulukuu on viimein täällä. Olen henkeen ja vereen talvi-ihminen enkä voi väittää etteikö joulu olisi lempipyhäni. Rakastan sen tunnelmaa ja rauhallisuutta; silloin oikeasti saa olla villasukissa- ja paidassa aivan koko päivän, välillä käyden hoitamassa hevosia kauniissa talvikelissä.

Ennen joulua on kumminkin vielä paiskittava töitä ennen kuin voi juhlapyhät rentoutua. Ja tästä päästäänkin varsinaiseen asiaan. Olen miettinyt kovasti nykymallin virtuaalimaailmaa ja etenkin keskustelukulttuuria. Keskustan foorumi oli ennen rennonletkeä keskustelupalsta, mutta nyt sen ilmapiiri tuntuu olevan oudon painostava. Kukaan ei uskalla juuri mitään sanoa, kun pelätään vastapuolen kommenttia tai sitä, että joku pahoittaa mielensä. Pitäisi ymmärtää, että jokaista on mahdotonta miellyttää eikä kaikkien kanssa mielipiteet kohtaa, mutta rakentavaan keskusteluun pitäisi pystyä.

Virtuaalihevosharrastuksen pitäisi olla ihan jokaiselle mielekästä, inspiroivaa ja stressitöntä. Oma harrastus pitäisi aina kääntää siihen suuntaan, mitä itse haluaa tehdä ja mihin toiminnallaan pyrkii. Täältä ihan varmasti löytyy jokaiselle jotakin ja jos ei, niin niitä voi aina kehittää!

Odotin innolla paluutani virtuaalimaailmaan, mutta jotenkin meno ja meininki on kovin latteaa sekä tylsää. Jokainen tuntuu harrastavan aivan yksinään tai omissa pienissä porukoissa; se yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen puuttuu. Tuntuu, että tämä on koko harrastuksen lopun alkua.